BIOGRAFI

JOHNNY ARWIDZON

PARTY | FEST | BRÖLLOP | PRIVATFEST | KROG & RESTAURANG

Johnny Arwidzon- Sångare och Trubadur

Biografi  1977 - 2019

Jag har verkat i trubadursammanhang sedan 2006. Startade dock min musikaliska bana mycket tidigare. Närmare bestämt 1977, 13 år gammal. Fick då en förfrågan av skolans enda punkband att medverka som basist. Bandet gick under namnet "Extaz". Vidare eskapader inom musicerandet blev i Finspång där jag spelat i många olika band. Allt från hårdrock till punk. Det var först 1984, då jag startade under eget namn som det började hända saker.


Då bildade jag bandet "JAB", (Johnny Arwidzon Band). Bandets glansdagar var runt 1986 då vi skickade in 2 låtar till radioprogrammet Östgötatoppen. I hela 7 veckor låg vi 2:a med singeln "Välkommen till sta'n". Bandet splittrades 1987.


Nu följde en lång tid utan medverkan i någon orkester. Men under den tiden spelade jag in 12 låtar 1994 med vännen Kaj Avila i "No limit Studio's" i Finspång.


2006 startades trubadurduon CoreBrothers med min bror Richard. CoreBrothers figurerade i olika konstallationer genom åren 2006 - 2012. Duon spelade runt om i Östergötland och hade 2010 utvecklats till en riktigt bra liveakt.


Efter ytterliggare ett glapp i musikens underbara värld startade jag upp rockbandet "Dizzy Strokes" och tog samtidigt upp trubadursångerna igen. Men nu som singeltrubadur. Efter en stor uppdatering av repertoaren gjorde jag min 1:a spelning som singeltrubadur 2015.


Att va' trubadur är ett roligt jobb då man möter så mycket folk och samtidigt får göra det man tycker är allra skojigast. Nämligen att spela musik för publik.